Loading...

Contact

  Openingstijden winkel

  Zaterdag 10:00 – 14:00 uur
  Groene Velden 138, Lelystad

  Adresgegevens

  De Wilde Wijngaard
  Postadres: Groene Velden 138 – 8211 BD Lelystad
  Bezoekadres: Elandweg 84 – 8219 PJ Lelystad

  W: www.dewildewijngaard.nl
  E: info@dewildewijngaard.nl
  T: +316-45334968


  Social Media

  Facebook
  Instagram

  Wijzigende regelgeving alcohol verkoop

  Per 1 juli 2021 wijzigen de regels voor de verkoop van alcohol

  Aanleiding

  Vanaf 1 juli gelden er strengere regels voor de online en telefonische verkoop van alcohol. En voor het controleren van de leeftijd van de koper op afstand. Wij moeten de leeftijd 2 keer controleren:

  • voor de aankoop: wij vragen iedereen die onze website bezoekt en wijn wil bestellen bij de bestelling aan te geven dat zij of hij 18 jaar of ouder is.
  • bij de bezorging: de bezorger zal bij het afgeven van de bestelde goederen vragen naar een identiteitsbewijs om vast te kunnen stellen dat iemand 18 jaar of ouder is; ook zal de wijn uitsluitend aan de persoon mogen worden afgegeven die ook de bestelling heeft geplaatst.

  Geborgde werkwijze

  Voor dit moment vertalen we dat naar onze website door bij het gebruik van de mailfaciliteit niet alleen te vragen of iemand een persoon is, maar ook om te bevestigen dat hij of zij 18 jaar is of ouder.

  Pakketten die worden bezorgd door POST NL hebben vanaf nu altijd een leeftijdscheck. De leeftijdscheck 18+ is bedoeld voor pakketzendingen waarvoor de ontvanger middels een legitimatiebewijs aan moet tonen 18+ te zijn. Bij deze verzendoptie zijn “Handtekening voor ontvangst” en “Alleen afleveren bij ontvanger” inbegrepen. De leeftijdscheck 18+ is verder uitgesloten van de bezorgopties ochtend- en avondlevering.

  Bij pakketten die wij zelf afleveren zal ook gevraagd worden naar een identiteitsbewijs om de leeftijd van de ontvanger vast te kunnen stellen. Heeft deze geen identiteitsbewijs of is hij of zij jonger dan 18 jaar, dan wordt het pakket niet afgegeven, maar weer teruggenomen.

  Met het in gebruik nemen van de nieuwe website later dit jaar, zal deze werkwijze worden geëvalueerd. Daarna zal de werkwijze jaarlijks opnieuw tegen het licht worden gehouden in het kader van het jaarverslag.

  Lelystad, 29 juni 2021

  Stichting Wijnbouw Lelystad