Loading...

Onze partners

El Placer

El Placer is al vanaf 2000 actief in Lelystad en levert ook al vele jaren prachtige rode wijnen. Hun ervaring met het op een verantwoorde wijze biologisch beheren van een wijngaard heeft onze stichting geïnspireerd om die manier van werken verder te ontwikkelen. Johan Rippen is daarin de verbindende persoon die al zijn kennis en ervaring inzet om de Wilde Wijngaard ecologisch en vinologisch tot een succes te maken.

Wageningen University & Research – PPO

De WUR en met name de groep Praktijkonderzoek Plant en Omgeving heeft de stichting grond beschikbaar gesteld voor de wijngaard en is ook daarna met kennis en praktische hulp de wijngaard van dienst geweest. Maar ook nu delen we kennis en ervaringen met de WUR omdat de wijngaard met zijn wilde en natuurlijke karakter een voorbeeld kan zijn voor toekomstige ontwikkelingen van de landbouw in het algemeen.
Nu wordt gekeken of de Wilde Wijngaard een rol kan spelen bij de nog te ontwikkelen proefvelden van WUR-PPO voor agroforstery.

St. Martinus

De beste wijnmaker van Nederland, zo wordt St. Martinus wel gezien. En waar we vanuit de Wilde Wijngaard zo ons best doen om de druiven heel goed en gezond te laten groeien en vervolgens zo schoon mogelijk oogsten, verdient dat een vervolg bij een zeer goede wijnmaker. Samen met Stan Beurskens van St. Martinus bepalen we tot welke wijnen deze druiven ontwikkeld kunnen worden. En hebben wij het vertrouwen dat Stan er met zijn team in slaagt om die bijzondere wijnen ook echt te maken.