Loading...
NieuwsarchiefOogst

De oogst is binnen

Na een hele mooie zomer is het najaar een stuk frisser en natter geweest. Voor Johan, Fred, Marten en al die andere vrijwilligers spannend om het juiste moment te kiezen om de druiven te oogsten. De Solaris is het eerst aan de beurt en deze wordt begin oktober snel binnengehaald en ingevroren. Daarna is de Johanniter aan de beurt. Tussen de depressies door worden deze druiven op 12 en 13 oktober geoogst en samen met de Solaris naar Vijlen gebracht. Bij elkaar ongeveer 150 kisten met druiven die volgend jaar wellicht zo’n 1500 nieuwe flessen Wilde Witte 2019 gaan opleveren.

Een week later is er de oogst van de Souvignier Gris. Opnieuw is er een grote groep enthousiaste vrijwilligers die samen vele prachtige trossen selecteren en binnenhalen. We verwachten daarvan dat we in de komende zomer zo’n 1800 flessen nieuwe Wilde Grieze 2019 tot onze beschikking krijgen.

Iedereen – plukkers, sjouwers, cateraars, transporteurs – heel erg bedankt voor jullie inzet: “de oogst is binnen”.