Loading...
ActualiteitNieuwsarchiefPrijs gewonnen

Onze wijnen weer in de prijzen gevallen!

Zilveren en bronzen prijs
Jaarlijks wordt de Wijnkeuring van de Lage Landen georganiseerd, waarbij de wijnen van Belgische en Nederlandse wijngaarden worden gekeurd. De keuring vindt plaats bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse, waar men met een vaste organisatie de wijnen blind keurt samen met de Pfalzer wijnen. Net als vorig jaar is ook dit jaar de Wilde Wijngaard in de prijzen gevallen: een zilveren medaille voor de Wilde Grieze. En de Wilde Witte is dit jaar met brons gewaardeerd.

Johan Rippen en Peter Klooster zijn bijzonder blij met deze resultaten. Voor een jonge wijngaard is dit heel bijzonder. Beide wijnen hebben daarmee bewezen van zeer goede kwaliteit te zijn. En dat terwijl het nog maar de tweede oogst is geweest. Daar zijn we heel trots op. Met alle vrijwilligers is het hele jaar hard gewerkt om de wijnstokken goed te verzorgen.

Biologische Wijngaard
De afgelopen maand heeft de wijngaard ook van SKAL gehoord dat de wijngaard is gecertificeerd en zich formeel een biologische wijngaard mag noemen. Een mooi succes nu vijf jaar na de start.
Maar geen moment om nu stil te gaan staan. Samen met Landschapsbeheer wordt op dit moment gewerkt aan een plan om de wijngaard te omzomen met natuurlijke hagen. Deze zijn vooral bedoeld om de biodiversiteit verder te versterken, maar maken de wijngaard ook aantrekkelijk voor mensen om deze te bezoeken. Deze winter worden de hagen geplant daarna zal de wijngaard steeds meer een natuurlijke oase worden in het landschap van Flevoland.

Vrijwilliger worden?
Wil je ook meewerken als vrijwilliger, wijn stokken adopteren of gewoon de wijngaard bezoeken? Mail dan naar info@dewildewijngaard.nl  of bel naar 06-45334968.

Verkoopadressen
De bekroonde wijnen zijn in Flevoland te koop bij Van Yperen, de Ekolander en de Wereldwinkel in Lelystad, bij Van Gils in Swifterbant en bij Gavi in Dronten. En op zaterdag bij wijngaard El Placer.